בעיות ראיה בקרב העובדים מול מסכי מחשב
1. בשנים האחרונות ניצבים ענפי הטכנולוגיה והמחשבים בראש פירמידת ההצלחה הכלכלית של מדינת ישראל, כאשר פיתוח מוצרים טכנולוגיים, כמו גם כל סביבת עבודה מתקדמת, מחייבים ישיבה ארוכת שעות של עובדים רבים אל מול מסכי המחשב.
2. מחקרים מדעיים בעניין זה העלו, כי כמעט כלל עובדי המחשבים, במרוצת שנות עבודתם, מדווחים על סימפטומים חוזרים של הפרעות ראיה, כאבים בעיניים, ראיה מעורפלת (סינוור, רגישות לאור, ראיה כפולה) עקה, כאבי ראש, כאבי שרירים ועייפות, כאשר חומרת התלונות עולה עם משך השימוש האינטנסיבי במחשב.
3. תסמונת הפרעות הראייה הנובעת מעבודה מול מסך מחשב, הוכרה זה מכבר בספרות הרפואית כ- (CVS (Computer vision syndrome, והוכח כי אי תיקון בעיות ראייה מסוג זה, גורם לירידה של 19% - 4% בתפוקת ביצוע מטלות ויזואליות, כך שפרודוקטיביות העבודה עשויה לרדת בצורה משמעותית, גם בשל הסימפטומים המתלווים לבעיות ראיה.
4. וחשוב להבין, כי מדובר בבעיות אשר לא יחלפו מאליהן, והעלולות להחמיר ככל שתימשך העבודה מול מסך המחשב, כשאלה אינן מטופלות.
5. האופטומטריה, כתחום המשלים את רפואת העיניים הקלינית גרידא, פיתחה אמצעים יעילים לטיפול ב-(CVS (Computer vision syndrome, ובכללם תירגולי therapy Visual, החלפת עדשות משקפי הראייה בעדשות מסוג PRIO, הוספת גוון ורוד (כמעט בלתי נראה) לעדשות משקפי ראיה הנוגד את האור הקורן מן המסך ותאורת החדר, מסך המונע סנוור בשיטת הקיטוב העגול Circular polarized, ושאר פתרונות אופטיים.
6. גם תכנון ארגונומי מתאים (תאורה מכומתת, זווית מסך, אי סנוור מחלונות, תנוחות ישיבה, מיזוג שאינו גורם ליובש בעיניים, וכיוב´) הינו בעל חשיבות עילאית לפתרונות הויזואליים שבסביבת העבודה, ואף הוא מוריד עומס ראייתי, ומגביר ביצוע ויצרנות.
7. עדשות אופטיות לעמדת העבודה במחשב, הינם עדשות המותאמות לאחר בדיקת תפקודי ראייה מלאה. עבודה מול מחשב דורשת הפעלה של שתי מערכות ראייה, האחת היא התכנסות (הפניית תנוחת העיניים כלפי האף-פנימה) והשניה היא הפעלת השריר הציליארי אשר מאפשר לנו לראות מקרוב ("הפוקוס מקרוב").
הפעולה המשולבת של שתי מערכות אילו לאורך יום עבודה שלם מול מחשב, גורמת לעומס כבד על מערכת הראייה, קושי תפקודי באחד ממערכות אלה, יגרום לקשיים חמורים הבאים לידי ביטוי בכאבי ראש סחרחורות, יובש וכו´
עדשות אופטיות מסוג זה מפחיתות את הצורך התמידי והרציף בהתכנסות העיניים, ומקלות על פעולת "הפוקוס" של העדשה התוך עינית.
דיווחים על שימוש בעדשות אילו בקרב משתמשי מחשב, מעידים על הקלה משמעותית בזמן העבודה, וכן על כך שהסמפטומים שמהם סבלו נעלמו.