תוכן ענינים
  1. מספר טיפים לטיפול בעדשות
  2. שימוש חוזר בעדשה
  3. תחלופה מתאימה

טיפים חשובים לטיפול נכון בעדשות המגע

13 בפבואר 2023 | זמן קריאה 1:24 דקות

טיפול בעדשות מגע

טיפים חשובים לטיפול נכון בעדשות המגע

 

כיצד אתם מטפלים בעדשות המגע שלכם? האם אתם מקפידים לשטוף ידיים בסבון מתאים? האם אתם מקפידים על חיטוי לפני כל שימוש חוזר? "טיפול בעדשות המגע שלנו משמעו דאגה לעיניים שלנו".
 

מספר טיפים לטיפול בעדשות:

עדשות מגע הן פיתרון אסתטי ויעיל לכל אותם לקויי ראייה שלא אוהבים משקפיים, אך בכדי ליהנות מכל היתרונות של העדשות ולשמור על בריאות העיניים, חייבים לטפל בהן כראוי ולעקוב אחר ההוראות של המומחה המטפל (אופטומטריסט או רופא עיניים).
חשוב להקפיד על שטיפת ידיים לפני כל מגע עם העדשות, בין אם מדובר בהסרתן או הרכבתן, ללא שטיפה, הבקטריות והחיידקים שנמצאות כבדרך קבע על הידיים עוברות ישירות לעדשות.
 
לצורך שטיפה הידיים, מומלץ להשתמש באל-סבון נוזלי לא מבושם ואנטי-בקטריאלי, שכן הסבון הרגיל נוטה להזדהם ביתר קלות. לאחר השטיפה חשוב לנגב את הידיים במגבת נטולת מוך שאינה מורידה סיבים, כדי למנוע מעבר לעדשות.
 

שימוש חוזר בעדשה

לפני כל שימוש חוזר יש לשטוף ולחטא כל עדשה משומשת יותר מפעם אחת לפני שמכניסים אותה בחזרה לעין. בחומרי הסיכה של העין מצויים כדרך הטבע חומרים כגון חלבונים, קלציום ושומן. חומרים אלה עלולים להצטבר על העדשה, ולגרום לאי נוחות וגם לחשיפה של העיניים לזיהומים.
 

תחלופה מתאימה

ישנם סוגים שונים של עדשות מגע. ישנן עדשות להחלפה חד-יומית, דו-שבועית, ואף לטווחי זמן ארוכים יותר. יש להחליף את העדשות בזמן, כפי שנקבע על ידי מומחה העיניים שלך.
שימוש ממושך מדי בעדשות עלול לגרום להצטברות משקעים על פני העדשה, לגירויים בעיניים ולהפחתה באיכות הראייה. ככל שמחליפים את העדשות בתדירות גבוהה יותר, כך יהיו העיניים בריאות יותר.
 
חשוב להגיע למומחה (אופטומטריסט או רופא עיניים המתאים עדשות מגע) לפחות פעם בשנה לבדיקות תקופתיות.