תוכן ענינים
  1. מיתוס עדשות מגע אינן נוחות
  2. מיתוס רתיעה מגוף זר בעין
  3. מיתוס חשש מזיהומים בעין
  4. מיתוס עדשות לא מאפשרות לעיניים לנשום
  5. מיתוס העדשה עלולה להיתקע מאחורי העין
  6. מיתוס העדשות עלולות ליפול מהעין כתוצאה מתנועה מהירה
  7. מיתוס ניקוי העדשות לוקח זמן
  8. מיתוס אי אפשר להתאפר כשמרכיבים עדשות
  9. מיתוס עדשות לא מעניקות ראיה צלולה יותר ממשקפיים
  10. מיתוס עדשות אינן מתאימות לבעלי אסטיגמציה (צילינדר)
  11. מיתוס זקוק למשקפיים רק לקריאה ולכן העדשות אינן הפיתרון
  12. מיתוס אני צעיר/מבוגר מדי לעדשות

12 מיתוסים על עדשות מגע

13 בפבואר 2023 | זמן קריאה 3:30 דקות

מיתוסים על עדשות מגע

12 מיתוסים על עדשות מגע

 

עדשות המגע עברו בשנים האחרונות שדרוגים רבים, אך למרות זאת עדיין ישנם לא מעט מרכיבי משקפיים הנרתעים מלעבור לעדשות. בזכות הטכנולוגיה המודרנית ישנן כיום עדשות מגע נוחות ובריאות בהרבה ממה שהכרנו והורגלנו בעבר, 12 מיתוסים נפוצים לגבי עדשות מגע, שהגיע זמנם לחלוף מן העולם
 

מיתוס עדשות מגע אינן נוחות

במהלך השנים חלו התפתחויות עצומות באיכות החומרים מהם מורכבות עדשות המגע. העדשות של היום רכות הרבה יותר, דקות, גמישות ושומרות על הלחות שלהן, ולפיכך הן מעניקות למשתמש רמת נוחות גבוהה יותר. החומר ממנו עשויה העדשה והמבנה שלה מאפשרים לעדשה להתאים עצמה למבנה המיוחד של העין ומשפיעים על תחושת הנוחות בעין.
 

מיתוס רתיעה מגוף זר בעין

אצל אנשים רבים קיים פחד מנגיעה בעין, זוהי תחושה נורמלית למרכיבי עדשות מגע חדשים ויש לזה אפילו שם ברפואה - "Pokaphobia". לאחר הדרכה נכונה הופכת פעולת הרכבת העדשה לפשוטה, ממש כמו לנעול ולחלוץ נעליים.
 

מיתוס חשש מזיהומים בעין

עדשות המגע עצמן אינן יוצרות זיהומים. מה כן יוצר זיהומים? חיידקים המתרבים על פני המשטח של עדשה מלוכלכת יכולים לגרום להם. שימוש נכון ושמירה על היגיינה ופעולות חיטוי פשוטות מונעות זיהומים.
 
השומן והחלבונים, המהווים חלק משכבת הדמעות הטבעית של העין, שוקעים עם הזמן על העדשה ומהווים למעשה בתי גידול לחיידקים. פעולות קפדניות של חיטוי יסודי ותדירות החלפה גבוהה של העדשה, מונעים מהחיידקים מלהתקיים. היום ניתן לרכוש עדשות להחלפה חד-יומית ודו-שבועית, המפחיתות משמעותית את שעור הזיהומים.
ככל שתדירות החלפת העדשות עולה כך בריא יותר.
 

מיתוס עדשות לא מאפשרות לעיניים לנשום

הקרנית זקוקה לכמות מסוימת של חמצן על מנת לשמור על עיניים בריאות, אך עדשות המגע החדישות עשויות מחומרים מעבירי חמצן במידה גבוהה מבעבר.
 
בנוסף, כמות החמצן שעוברת לקרנית תלויה גם בטיפול שלנו בעדשות. כל משקע על פני העדשה מקטין מעבר של חמצן דרכה, ולכן ניקוי וחיטוי חשובים לבריאות העין.
 

מיתוס העדשה עלולה להיתקע מאחורי העין

אין מצב שעדשה תיעלם מאחורי העין. העדשה יכולה להישאר רק על החלק הקדמי של העין או תחת העפעף. לעין יש מחסום בטיחותי שמכסה את לובן העין ואז מתעגל תחת העפעפיים העליונות והתחתונות.
 

מיתוס העדשות עלולות ליפול מהעין כתוצאה מתנועה מהירה

הודות למבנה העין, כמעט בלתי אפשרי לעדשות רכות ליפול מתוכה. הכוח שמצמיד את העדשות לעין תלוי בקוטר העדשות: לעדשות הרכות קוטר רחב יותר מאשר לעדשות קשות, ואם מתאימים אותן לעין בצורה מדויקת הן כמעט לעולם לא תיפולנה.
 

מיתוס ניקוי העדשות לוקח זמן

הדרך הפשוטה והקלה ביותר לניקוי עדשות היא לשפשף אותן בתמיסה ולהשאיר אותן בתוכה במהלך הלילה, כדי לתת לתמיסה לעבוד בעת השינה. שפשוף הוא מהותי לתהליך החיטוי ע"י הפחתת רמת המיקרו אורגניזמים שעשויים להימצא על פני העדשה. מנגד, ניתן לבחור בעדשות חד-יומיות אותן זורקים לפני השינה, ונהנים מדי יום מזוג עדשות חדש.
 

מיתוס אי אפשר להתאפר כשמרכיבים עדשות

בהחלט ניתן להתאפר כשמרכיבים עדשות. כל שצריך לעשות הוא להתאפר אחרי הרכבת העדשות, ומנגד להוציא את העדשות לפני שמסירים את האיפור.
 

מיתוס עדשות לא מעניקות ראיה צלולה יותר ממשקפיים

למעשה, ההיפך הוא הנכון. עדשות מגע יושבות על הקרנית ולכן מתקנות את הראייה בדיוק על העין ולא במרחק 1-2 ס"מ מהעין, כמו משקפיים.
בניגוד למשקפיים, העדשה נעה יחד עם העין ושדה הראייה רחב יותר. מעבר לכך הן אינן מתערפלות בשהייה בגשם, במזגן, בסביבה עם אדים או לחות.
 

מיתוס עדשות אינן מתאימות לבעלי אסטיגמציה (צילינדר)

כיום, הודות לשיפורים הטכנולוגיים, גם לבעלי האסטיגמציה יש עדשות מגע מתאימות. בעבר עדשות מגע לאסטיגמטים לא היו קיימות בכל החומרים, אך חידושים בשנים האחרונות שינו זאת וכעת אין סייגים לאסטיגמטים להרכיב עדשות מגע.
 

מיתוס זקוק למשקפיים רק לקריאה ולכן העדשות אינן הפיתרון

ישנן דרכים שונות לתיקון פרסביופיה (הצורך במשקפי קריאה) עם עדשות מגע. אחת הטכנולוגיות נקראת monovision, בה יכול המומחה המטפל שלך להשתמש בפרמטר שונה לכל אחת מהעיניים לתיקון הראיה. בנוסף, יש עדשות מיוחדות, הנקראות בי-פוקאליות המתאימות גם הן לבעלי פרסביופיה.
 

מיתוס אני צעיר/מבוגר מדי לעדשות

להרכבת עדשות אין גיל . כולם יכולים להרכיב עדשות, אפילו תינוקות (במקרים מיוחדים). הגיל הממוצע להתחלת השימוש בעדשות מגע הוא 13. אין קשר לגיל אלא רק כאשר השימוש אסור מבחינה רפואית.
 
הערה: התאמת עדשות מגע כרוכה בבדיקת התאמה על ידי אופטומטריסט או רופא עיניים המתאים עדשות מגע.